عرب ها در ایران، در میان سایر گروه های اقلیتی، تقریبا سه تا هفت درصد از جمعیت ایران را تشکیل می دهند؛ به عبارتی حدود دو تا پنج میلیون نفر عرب هستند که عمدتا در استان جنوبی و نفت خیز خوزستان – که در جامعه عرب ها به نام الاهواز شناخته می شود، زندگی می کنند.
چالشهای هویت عربی در ایران: پنهانکاری و نژادپرستی
قوانین تبعیض آمیزی که علیه اقلیت ها در ایران به اجرا در می آید، که توسط سازمان عفو بین الملل – امنستی – و سایر گروه های حقوق بشری ثبت شده است – جامعه عرب به صورت غیرقابل قبولی از پیشرفت های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کنار گذاشته شده، و در کنار تلاش برای تحمیل سیستماک فارس سازی در این منطقه، سیاست ها با هدف تغییر نژادی در خوزستان و جامعه عرب در این منطقه پیش می رود.
اعدام هاشم شعبانی نژاد و دیگر فعالان حقوق بشر: صدای اقلیتهای قومی در خطر
اخبار مربوط به شاعر و فعال حقوق بشر عرب ایرانی، هاشم شعبانی نژاد و عده ای دیگر، که در زندانی نامعلوم – بر اساس اعلام مرکز اسناد حقوق بشر ایران – اعدام شدند، در کانون توجه رسانه های بین المللی قرار گرفت. هاشم شعبانی نژاد از اقلیتهای قومی ایرانیان عرب زبان بود.
تبعیض و نابرابری در خوزستان: چالشهای جامعه عرب و سیاستهای فارسسازی
غلب عربها در ایران، دستکم آنهایی که در مقاطعی از زندگی خود ناچار شدهاند با ساختارهای رسمی در ارتباط باشند، در مقطعی ناچار شدهاند از هویت عربی خود فاصله بگیرند یا آن را پنهان کنند تا خودشان را در مقابل آسیبهای نژادپرستی عربستیز حفظ کنند. این پنهانکاری حتی شامل حال کودکان هم شده است، وقتی کودک عرب نمیخواهد کسی در مدرسه بداند او عرب است و اسم عربی پدر یا مادرش را هم وقتی ناچار باشد بگوید، در گوش معلم زمزمه میکند تا مورد تمسخر قرار نگیرد.