...

انتقاد از فساد متروپل، محکومیت سنگین برای سه روزنامه‌نگار آبادانی

انتقاد از فساد متروپل، محکومیت سنگین برای سه روزنامه‌نگار آبادانی

سه روزنامه‌نگار ساکن آبادان به نام‌های ماندانا صادقی، رضا محمدی و آرش قلعه‌گلاب، که به خاطر افشای فساد در پروژه متروپل و دیگر مسائل اجتماعی و اقتصادی خوزستان شناخته می‌شوند، با اتهامات سنگینی روبرو شده‌اند. این سه نفر به‌ویژه به دلیل گزارش‌نویسی و انتشار یادداشت‌های انتقادی در خصوص دزدی مدیران و شرایط دشوار مردم منطقه، در دادگاه انقلاب محاکمه شدند.

جلسه رسیدگی به پرونده سه روزنامه‌نگار

طبق گزارش‌های منتشر شده، جلسه رسیدگی به پرونده این سه روزنامه‌نگار روز چهارشنبه، ۱۵ اسفند ۱۴۰۳، در دادگاه انقلاب آبادان برگزار شد. وکیل این روزنامه‌نگاران، فرزانه زیلابی، در گفتگو با رسانه‌ها اعلام کرد که موکلانش به اتهاماتی همچون «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» و «ارتباط با دول متخاصم» متهم شده‌اند.

جزئیات اتهامات و دلایل بازداشت

اتهامات وارد شده به ماندانا صادقی، رضا محمدی و آرش قلعه‌گلاب عمدتاً مربوط به گزارش‌ها و یادداشت‌های این افراد در خصوص فسادهای مختلف در خوزستان، به ویژه فساد در پروژه متروپل، وضعیت کارخانه نیشکر هفت‌تپه و اعتراضات مردمی سال ۱۴۰۱ است. این گزارش‌ها شامل انتقاد از رانت‌خواری مدیران پروژه‌های عمرانی و تجاوزات مالی در نهادهای دولتی بوده است.

نقش رسانه‌ها در افشای فساد

فرزانه زیلابی، وکیل این تحلیلگران، در ادامه افزود: «رسانه‌ها باید حق داشته باشند تا فساد را بدون ترس از پیگرد قانونی افشا کنند. متاسفانه، این روزنامه‌نگاران به دلیل تلاش برای بیان واقعیت‌ها و اختلاس اموال موجود در جامعه تحت فشار قرار گرفته‌اند.»

در مهر ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در آبادان بازداشت شدند و مدت چهار ماه در اهواز زندانی بودند. آرش قلعه‌گلاب نیز در خرداد ۱۴۰۱ در جریان سوگواری برای قربانیان حادثه متروپل دستگیری شد و مدتی در زندان بود.

ساختمان متروپل در دوم خرداد ۱۴۰۱ فروریخت و ۴۳ نفر بر اساس آمار رسمی کشته شدند. این حادثه باعث اعتراضات گسترده‌ای شد و مردم بهرانت‌خواری مدیران و عدم نظارت صحیح بر پروژه‌های عمرانی اعتراض کردند. اعتراضات به شدت در رسانه‌ها منعکس شد، اما سه روزنامه‌نگار فوق به دلیل گزارش‌نویسی در این زمینه مورد پیگرد قضائی قرار گرفتند.

Related posts

آزادی امیر شیبانی‌زاوه با پابند الکترونیکی؛ آیا این تغییر در سیاست‌های ايران است ؟

مرگ مرموز یک دانشجوی یمنی؛ جلال چه رازی را با خود به صنعا برد؟

ایران؛ رکورددار جهانی اعدام‌ها در سال ۲۰۲۴: بررسی علل و پیامدهای آن

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.