بازداشت فریده مرادی و گلنوش نصیری: تشدید سرکوب بهائیان در ایران

بازداشت فریده مرادی و گلنوش نصیری: تشدید سرکوب بهائیان در ایران

در پی موج جدیدی از نقض حقوق بشر در ایران، فریده مرادی و گلنوش نصیری، دو شهروند بهائی ساکن مشهد، به تازگی به منظور اجرای حکم زندان خود بازداشت شدند. این بازداشت در شرایطی رخ داده که بهائیان در ایران تحت فشارهای روزافزون قرار دارند و این اقدام بخشی از کمپین سرکوب حقوق بشر علیه اقلیت‌های مذهبی در کشور است.

بازداشت فریده مرادی و گلنوش نصیری

در تاریخ ۳۱فروردین ۱۴۰۴ (۲۰ آوریل ۲۰۲۵)، فریده مرادی و گلنوش نصیری پس از فراخوان به دادگاه انقلاب مشهد، بازداشت و جهت گذراندن دوران محکومیت ۸ ماهه خود به زندان وکیل‌آباد مشهد منتقل شدند. این حکم پس از آن صادر شد که حکم اولیه آنها از ۳ سال به ۸ ماه کاهش یافت. اتهامات وارد شده به این دو شهروند بهائی شامل “عضویت در گروه‌های مخالف امنیت کشور” و “فعالیت‌های تبلیغی علیه نظام” است .

در سال ١۴۰۲، دو شهروند بهائی پس از احضار به دادگاه، به اتهام فعالیت‌های تبلیغی علیه نظام و عضویت در گروه‌هایی که امنیت کشور را تهدید می‌کنند ، تحت بازجویی قرار گرفتند. بعد از مراحل بازپرسی، آنها به صورت موقت با وثیقه سنگین ۵ میلیارد تومانی آزاد شدند، اما پس از مدتی دوباره به زندان منتقل شدند.

تاثیر این بازداشت‌ها بر حقوق بشر

این نوع سرکوب‌ها و نقض حقوق بشر در ایران نشان‌دهنده روند نزولی وضعیت حقوق بشری در کشور است که طی سال‌های اخیر تشدید شده است. بهائیان، به یک اقلیت مذهبی، در ایران با تبعیض‌های سیستماتیک و نهادینه‌ای در عرصه‌های مختلف زندگی خود روبرو هستند. این تبعیض‌ها در زمینه‌های آموزشی، شغلی، اجتماعی و حتی دسترسی به حقوق ابتدایی‌ترین خدمات نیز مشهود است. برای مثال، بسیاری از بهائیان از ورود به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی دولتی محروم هستند و به دلیل گرایشات مذهبی خود، در بسیاری از مشاغل دولتی از کار کردن منع می‌شوند.

این افراد با تهدیدات مداوم علیه زندگی و اموال خود نیز مواجه هستند. بهائیان در بسیاری از موارد هدف حملات و تخریب اموال خود قرار می‌گیرند، خانه‌هایشان مصادره می‌شود و کسب‌وکارهایشان تعطیل می‌شود. همچنین، بسیاری از آنان تحت فشار برای تغییر دین خود قرار دارند و برخی از خانواده‌ها با تهدیداتی برای ترک اعتقادات خود روبرو هستند.

پایان‌بندی

بازداشت فریده مرادی و گلنوش نصیری نمونه‌ای دیگر از تشدید سرکوب علیه بهائیان در ایران است. این وضعیت نیازمند واکنش فوری از سوی جامعه جهانی است تا بر حکومت ایران فشار وارد کند و از نقض حقوق اقلیت‌های دینی در کشور جلوگیری کند.

Related posts

تراژدی خاموش در اسلام‌آباد غرب: دختری ۱۲ ساله قربانی تماس با مادر شد

تمدید ماموریت گزارشگر ویژه برای بررسی نقص حقوق اقلیت‌ها در ایران

سایه‌های پنهان سرکوب؛ نگاهی به وضعیت بهاییان ایران در سال ۱۴۰۳