مصطفی قاسمی حسنوند، یکی از شهروندان کُرد اهل الشتر از توابع استان لرستان، پس از بازداشت و طی دورهای از شکنجههای جسمی و روانی، در حال سپری کردن دوره محکومیت خود به صورت رای باز است. این یک گزارش به بررسی جزئیات بیشتر در مورد وضعیت او و روند بازداشت و محکومیت او میپردازد.
شکنجه مصطفی قاسمی حسنوند
مصطفی قاسمی حسنوند در فروردین ماه ۱۴۰۳ به اتهام “تبلیغ علیه جمهوری اسلامی ایران” از طریق همکاری با حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) توسط دادگاه کیفری ۲ شهرستان سلسله به سه سال حبس تعزیری محکوم شد. پس از بازداشت و انتقال به زندان مرکزی خرمآباد، وی به مدت ۱۰ ماه در زندان تحت شکنجههای جسمی و روانی قرار گرفت. گزارشها حاکی از آن است که وی در بازداشتگاه اطلاعات سپاه و همچنین در زندان، توسط برخی زندانیان مورد آزار و اذیت شدید قرار گرفته بود.
محکومیت به رای باز و شرایط فعلی
پس از پایان دوران شکنجههای طاقتفرسا و فشارهای روانی و جسمی در دوران بازداشت، حکم حبس مصطفی قاسمی حسنوند به رای باز تبدیل شد. در حال حاضر، او روزانه به شهرداری الشتر میرود و در آنجا برای سپری کردن باقیمانده از دوران محکومیت خود حضور مییابد. با اینکه این تغییر وضعیت به نظر میرسد که آزادی نسبی را برای او به همراه داشته باشد، اما طبق گزارشهای منابع آگاه، او همچنان تحت شرایط سختتری به سر میبرد که حتی از دوران بازداشت و شکنجههای قبلی نیز دشوارتر است.
نظرات حقوق بشری و واکنشها
گروههای مدافع حقوق انسانی از جمله ههنگاو، به شدت نسبت به وضعیت زندانیان سیاسی و شکنجههای صورت گرفته در ایران انتقاد کردهاند. این سازمانها خواستار توجه بیشتر نهادهای بینالمللی به وضعیت حقوق بشر در ایران و آزادی فوری زندانیان معترض شدهاند.
وضعیت مصطفی قاسمی حسنوند تنها نمونهای از شرایط دشوار بسیاری ازمحکومان سیاسی در دولت تهران است که تحت شکنجهها و آزارهای جسمی و روانی قرار میگیرند. این موضوع نیازمند واکنشهای جدی از سوی جامعه بینالمللی و نهادهای حقوق بشری است تا حقوق افراد در ایران رعایت شود و شرایط بهتری برای زندانیان فراهم گردد.