...

برگزاری دادگاه ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع)

حادثه تروريستى حرم شاهچراغ (ع)

دادگاه رسیدگی به پرونده حوادث تروریستی در حرم مطهر شاهچراغ (ع) با هدف احقاق حقوق خانواده‌های شهدای این حوادث آغاز شد. این دادگاه به بررسی نقش دولت‌ها و گروه‌های تروریستی در این جنایات می‌پردازد.

روایت خادم شاهچراغ از روز واقعه

این خادم حرم مطهر شاهچراغ به عنوان شاهد عینی در جایگاه قرار گرفت و گفت: خادم آستان و مسئول اداره مرکز مشاوره و روانشناسی حرم مطهر حضرت شاهچراغ هستم. روز حادثه با شنیدن اولین صدای تیر وارد حیاط حرم شدم و مردم را دیدم که سراسیمه و با فریاد و ترس فرار می‌کردند.

وی ادامه داد: سعی کردم مردم را به سمتی هدایت کنم که از ترس آن‌ها کاسته شود ولی شدت حملات به حدی زیاد بود که جمعیت قابل کنترل نبود. پس از ورود نیروهای امنیتی و دستگیری فرد ضارب، بر بالین شهدا حاضر شدم.

فرخی اضافه کرد: گریه و وحشت کودکان و ناله‌های مجروحین و جوی خونی که در حرم به راه افتاده بود هرگز از خاطرم فراموش نمی‌شود. با همکاری برادرانی که در حرم بودند نبض مجروحان را می‌گرفتیم و افرادی که نبض داشتند و زنده بودند با چادرهای موجود در حرم زخم آنها را می‌بستیم تا از شدت خونریزی جلوگیری شود.

وی گفت: خانم‌های مجروح را به آرامش دعوت می‌کردم و کودکانی که در آنجا بودند از جمله آرتین و اهورا را در آغوش گرفته و از کنار شهدا دور کردم. این حادثه حوالی اذان مغرب رخ داد که جمعیت بیشتری معمولاً در حرم حضور دارند این حمله تعمداً در این زمان برنامه‌ریزی شده بود تا تلفات بیشتری داشته باشد.

ابعاد پرونده

قاضی حسین‌زاده :در ابتدای این دادگاه گفت: این پرونده با دادخواهی ۴۰۲ نفر خواهان علیه ۴۲ نفر از جمله دولت آمریکا و مقامات آن به خواسته مطالبه مادی، معنوی و تنبیهی در حال رسیدگی است. پرونده حاضر متشکل از ۳ کلاسه است، کلاسه اول با دادخواهی ۵۸ نفر از خانواده شهدا و جانبازان حادثه تروریستی مورخ ۴ آبان ماه سال ۱۴۰۱ در حرم حضرت شاهچراغ (ع)، کلاسه دوم با دادخواهی ۱۸ نفر در خصوص حادثه تروریستی دوم حرم شاهچراغ (ع) در مورخ ۲۵ مرداد سال ۱۴۰۲ و کلاسه سوم با دادخواهی ۲۴۸ نفر از افرادی که از این دو حادثه تروریستی دچار ضرر معنوی شده‌اند، تشکیل شده است.

پیگیری عدالت برای قربانیان تروریسم: دادگاه حرم شاهچراغ (ع)

قانون اقدام متقابل علیه دولت آمریکا، قانون‌گذار صراحتاً دولت خوانده و سردمداران آن را تروریست تلقی کرده. همچنین با توجه به قانون مبارزه با تروریسم مصوب مجلس شورای اسلامی هرگونه شکنجه، ایراد ضرر و آسیب، آدم‌ربایی و … مصداق بارز اقدام تروریستی تلقی می‌شود، لذا با استناد به این قانون دادگاه به تعقیب حقوق حقوقی خواندگان اقدام می‌کند.

علی مشایخی وکیل شکات :در جایگاه قرار گرفت و اظهار کرد: پرونده حاضر برای خانواده‌های شهدا و جانبازان نه تنها یک پرونده قضائی نیست بلکه حرکتی در جهت احقاق حقوق کسانی است که جان خود را فدای ملت و سرزمین خود کردند. در این دادگاه حاضر شدیم تا عدالت را برای قربانیان این حادثه تروریستی به ارمغان آوریم.

خلاصه

این حادثه تروریستی منجر به شهادت دو تن و مجروح شدن ۱۱ نفر دیگر همچنین ایجاد رعب و وحشت شد و در این پرونده متهم اصلی به اعدام محکوم شد همچنین دو نفر دیگر هم که در این پرونده به اتهام اجتماع و تبانی نقش داشتند، هر کدام به پنج سال حبس و اخراج و طرد از کشور محکوم شدند.دادگاه حرم شاهچراغ (ع) نشان‌دهنده عزم جامعه برای مبارزه با تروریسم و حمایت از قربانیان است. امید است که این روند به تحقق عدالت و حمایت از حقوق انسانی در سطح جهانی منجر شود.

Related posts

آزادی امیر شیبانی‌زاوه با پابند الکترونیکی؛ آیا این تغییر در سیاست‌های ايران است ؟

مرگ مرموز یک دانشجوی یمنی؛ جلال چه رازی را با خود به صنعا برد؟

ایران؛ رکورددار جهانی اعدام‌ها در سال ۲۰۲۴: بررسی علل و پیامدهای آن

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.