همکاری فضایی چین با حوثی‌ها؛ از حمایت پنهان تا تهدید آشکار دریای سرخ

همکاری فضایی چین با حوثی‌ها؛ از حمایت پنهان تا تهدید آشکار دریای سرخ

اواخر سال ۲۰۲۳، گزارش‌هایی مبنی بر حمایت تکنولوژیکی فزاینده چین با حوثی‌ها مورد حمایت ایران در یمن منتشر شد. اکنون وزارت خارجه آمریکا رسماً اعلام کرده است که یک شرکت چینی تصاویر ماهواره‌ای حساس را مستقیماً در اختیار حوثی‌ها قرار داده تا از آن‌ها برای هدف قرار دادن کشتی‌های آمریکایی و بین‌المللی در دریای سرخ استفاده شود. این تحول می‌تواند معادلات ژئوپلیتیکی منطقه را وارد مرحله‌ای تازه کند.

نشانه‌هایی چین با حوثی‌ها

در دی‌ماه ۱۴۰۲ (دسامبر ۲۰۲۳)، خبرگزاری رویترز از فعالیت‌های مشکوک فناوری میان برخی شرکت‌های چین با حوثی‌ها گزارش داد. در آن زمان، هنوز شواهد رسمی وجود نداشت، اما هم‌زمان با آغاز سال ۲۰۲۴، گزارش‌های اطلاعاتی آمریکا از افزایش دقت حملات حوثی‌ها خبر دادند؛ دقتی که بدون پشتیبانی خارجی بعید به‌نظر می‌رسید.در اسفندماه ۱۴۰۲، روزنامه واشینگتن‌پست گزارش داد که حوثی‌ها در حملات خود از نقشه‌ها و داده‌هایی استفاده می‌کنند که شباهت زیادی به داده‌های ماهواره‌ای تجاری چینی دارد.

تأیید آمریکا: اتهام به شرکت چینی

در ۲۸ فروردین ۱۴۰۴، وزارت خارجه آمریکا تأیید کرد که شرکت “چانگ‌گوانگ ستلایت تکنولوژی” با ارتش چین در ارتباط بوده و تصاویر ماهواره‌ای را در اختیار حوثی‌ها قرار داده است. سخنگوی وزارت خارجه، تامی بروس، این اقدام را «”غیرقابل‌قبول ” خواند و گفت: چین با وجود ادعاهای صلح‌طلبانه‌اش، در حال حمایت عملی از گروه‌های بی‌ثبات‌کننده در منطقه است.

به موازات این اظهارات، آمریکا بانک بین‌المللی یمن را نیز به‌دلیل نقش آن در تأمین مالی حوثی‌ها تحریم کرد. همچنین در یکی از شدیدترین حملات آمریکا به مواضع حوثی‌ها، در روز ۲۹ فروردین، دست‌کم ۵۸ نفر در بندر نفتی کشته شدند.

جمع‌بندى

از نشانه‌های اولیه تا تأیید رسمی، پرونده همکاری فضایی چین با حوثی‌ها پیچیدگی تازه‌ای به منازعه یمن و دریای سرخ افزوده است. به‌نظر می‌رسد این منطقه به میدان جدیدی برای رقابت قدرت‌های جهانی تبدیل شده که دیگر فقط محلی یا منطقه‌ای نیست.

Related posts

افشای نقشه حمله اسرائیل به ایران؛ چرا ترامپ در لحظه آخر عقب نشست؟

اردن هسته تروریستی اخوان‌المسلمین را متلاشی کرد

تحریم مقامات قضایی ايران توسط اتحادیه اروپا