در زمانی که بازنشستگان کشوری به دلیل سیاستهای اقتصادی دولت از شرایط بد معیشتی رنج میبرند، اعلام صندوق بازنشستگی کشوری مبنی بر افزایش مبلغ وام ضروری به ۵۰ میلیونى بازنشستگان به عنوان اقدامی موقت برای آرام کردن افکار عمومی مطرح شده است.آیا این اقدام واقعا گامی مؤثر برای بهبود وضعیت بازنشستگان است، یا فقط یک راه برای تخلیه خشم مردم و کاهش انتقادات از سیستم حاکم؟
وام ضروری ۵۰ میلیونی بازنشستگان
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، دکتر حجتالله میرزایی، در سخنانی اعلام کرد که و میلیون تومان افزایش یافته است. این افزایش وام ضروری ۵۰ میلیونى بازنشستگان راستای سیاستهای حمایتی صندوق و همکاری با بانک صادرات ایران صورت گرفته است. وام با کارمزد۴ درصد و بازپرداخت ۶۰ ماهه از تاریخ ۱۷ فروردین ماه ۱۴۰۴ قابل ثبتنام خواهد بود.
در شرایطی که فشارهای اجتماعی و اقتصادی بر بازنشستگان افزایش یافته، نمیتوان این افزایش مبلغ وام را گامی جدی برای حل مشکلات اقتصادی آنها دانست. این اقدام میتواند تنها تلاشی برای خرید سکوت در یک زمان حساس باشد، به ویژه با توجه به بحران اقتصادی که کشور با آن روبهرو است.
ثبتنام اینترنتی، نظارت بیشتر
به جای آنکه این وام به عنوان یک راهحل واقعی برای مشکلات بازنشستگان در نظر گرفته شود، ممکن است این اقدام فرصتی جدید برای گسترش نظارت و کنترل بر بخش وسیعی از جامعه باشد. ثبتنام اینترنتی در شرایط کنونی ممکن است به محدود کردن آزادیهای بازنشستگان و قرار دادن آنها تحت نظارت مداوم منجر شود.
در شرایط موجود، نمیتوان افزایش وام ضروری ۵۰ میلیونی بازنشستگان را به عنوان یک راهحل واقعی برای مشکلات اقتصادی آنان در نظر گرفت. این افزایش ممکن است تنها اقدامی موقتی برای کاهش فشارهای اجتماعی و خرید سکوت مردم در زمانی حساس باشد، بدون آنکه تأثیر بلندمدت و واقعی در بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان داشته باشد.